ЯК ОБРАТИ ЛАМПУ, ЛЮСТРУ, СВІТИЛЬНИК В ОДЕСІ?

При виборі світильника або люстри в Одесі потрібно враховувати кілька основних факторів: електрична безпека, економічна доцільність, умови експлуатації, характер світлорозподілу. Залежно від поставленого завдання, вибір світильника стає значно простіше і освітлення можна зробити набагато ефективнішим. Загалом світильники можна розбити на наступні великі категорії:

  1. Світильники відбитого світла. Саме вони створюють найбільш комфорна і рівномірне освітлення, повністю відповідає нормам щодо обмеження значень сліпучого ефекту і дискомфорту, хорошу насиченість світлом, поєднання з верхнім або бічним денним світлом. Для підвищення економічності освітлення необхідна обробка стелі з максимальним коефіцієнтом відображення.
  2. Світильники розсіяного світла мають найбільш високий ККД (коефіцієнт корисної дії) і підходять для загального освітлення. Такі світильники відрізняються рівномірним розподілом яскравості світла, відбитого від поверхні стін, стелі та підлоги, м'якими тенеобразующімі властивостями і підвищеною насиченістю світлом, що значно важливо для створення зорового комфорту. Але якщо колірна гамма інтерьра насичена темними тонами, то слід використовувати світильники з більш потужними лампами.
  3. Світильники прямого світла призначені для приміщень з невисокими стелями. Як правило це звичайні стельові світильники або вбудовані в стелю освітлювання прилади. Вони відрізняються економічністю при створенні місцево освітлення для читання і роботи, або при підсвічуванні картин і скульптур.

Освітлення вважається оптимальним, якщо загальна освітленість еквівалентна потужності ламп розжарювання 15 ... 20 Вт на 1м? площі. Компанія Електрик Одеса рада допомогти вам у виборі лампи або світильника!