СИСТЕМА ЕКОНОМІЇ ЕНЕРГІЇ В ІНДОНЕЗІЇ

Індонезійці винайшли систему освітлення вулиць, в якій ліхтарі включаються тільки при наближенні до них автомобіля, після чого знову вимикаються, оточуючи машину як би світловим коконом і заощаджуючи таким чином енергію. Джакарта - одна з найбільших столиць світу, яка налічує понад 10 мільйонів жителів і є найбільш населеним містом південно-воточной Азії. Немає нічого дивного в тому, що нічний міське освітлення тут обходитися занадто дорого. На вулицях міста установленно близько 200 тисяч ліхтарів, витрата на споживання електроенергії якими становить 17 мільйонів доларів щорічно. Однак і цього величезної кількості мегаполісу недостатньо - в блізжайшіх роки планується вдвічі збільшити число ліхтарів.

"Саме з цієї причини місцеві фахівці запропонували владі Джакарти інноваційну розробку мережі" розумного "освітлення, що працює лише тоді, коли в цьому є потреба. Лампи орієнтуються на датчики руху автомобіля і спалахуючи з його наближенням, знову гаснуть. Авторами проекту була сконструйована демонстраційна модель - за переміщенням іграшкового авто спостерігає звичайна відеокамера, пов'язана з комп'ютером, керуючим включенням і вимиканням ламп в процесі руху машинки. Під час випробувань подібна система зреагувала в 91% випадків при русі автомобіля зі швидкістю до 3,3 км / год. На жаль, при збільшенні швидкості до 5 км / год показник знизився до 77%.

 Звичайно, це всього лише перший крок. У реальності така система вимагає стовідсоткової надійності і при набагато більших швидкостях. Але вчені впевнені, що використовуючи більш досконалі датчики, довести систему до необхідного рівня не складе труднощів. Після цього залишається тільки відпрацювати всілякі дорожні ситуації, що включають рух декількох машин з різними напрямками і швидкостями, присутність мотоциклістів, велосипедистів, пішоходів, а також особливі погодні умови. Окремим пунктом досліджень є вивчення впливу нової системи на безпеку дорожнього руху в цілому, так як спрогнозувати її вплив на всіх учасників поки складно. І нарешті, слід оцінити вигоду інновації, враховуючи при цьому як вартість самої установки, так і витрати на її технічну підтримку.

Наша компанія завжди рада допомогти своїм клієнтам і провести якісні електромонтажні роботи в Одесі будь-якої складності.