ЗАРЯДНІ ПРИСТРОЇ НАВЧАТЬ ДОПОМАГАТИ ЕЛКТРОМЕРЕЖІ

Зарядні пристрої навчаться допомагати електросетямІнженери представили технологію контролю зарядки акумуляторів електронних пристроїв, що враховує завантаженість електромережі. Препринт роботи опубліковано на сайті Корнельського університету, її короткий зміст можна прочитати в блозі Technology Review. Принцип роботи розумного зарядного пристрою заснований на обліку добових коливань частоти змінного струму в електромережі. Навіть якщо вона номінально становить, наприклад, 50 герц, її фактичне значення постійно змінюється в межах між 49,9 і 50,2 Герца. Ці коливання відображають зміну балансу між споживачами і виробниками електроенергії.

Автори показали, що аналіз коливань частоти в електромережі може допомогти збалансувати споживання енергії. Для цього інженери створили зарядний пристрій для ноутбука, яке споживає енергію тоді, коли в електромережі є надлишок продуктивних потужностей, і припиняє зарядку, коли споживання знову зростає. Включення і виключення пристрою контролюється мікро контролером з встановленим значенням низького і високого порогів частоти струму. Вплив ноутбуків на загальну стабільність електромережі за умови повного переходу на «розумні» зарядні пристрої автори називають «значним» в масштабі окремо взятої Великобританії. Проте, докладні розрахунки цього впливу в роботі відсутні. Також неясно, як періодичні переходи акумуляторів між різними режимами роботи можуть вплинути на тривалість їх життя.

Фахівці нашої компанії завжди стежать за передовими розробками і виручать Вас в будь-якій ситуації. Ви можете викликати електрика на дім в Одесі просто зателефонувавши нам за телефонами: +38 (048) 799-92-31, +38 (097) 234-98-83.