РОЗУМНИЙ ДІМ - ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМ З ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯМ

Втомилися від життя в будинку, який пахне якимось середньовіччям (на жаль, мова йде зовсім не про тих романтичних часів лицарства і прекрасних дам)? Набридло відчувати себе прибульцем з бабусиної молодості? В такому випадку слід відгукнутися на гучний поклик прогресу і прийняти дари, які він нам так люб'язно пропонує. Хочете змінити життя - змініть ... ні, ні, не себе, як ви, напевно, вже встигли подумати, зовсім не себе! Для того, щоб змінити своє життя в кращу сторону, досить привнести деяку корекцію в місце свого проживання, а саме - у ваш будинок.

Чули коли-небудь про систему «розумний будинок»? Звичайно ж, чули, от тільки не факт, що надавали їй якесь значення. Можливо, справа в тому, що у нас ця система поки не настільки популярна, як в європейських країнах, або ж в тому, що вважається, ніби її можуть дозволити собі виключно ті люди, які володіють значними матеріальними засобами. І так, «розумний дім» - це сучасне житло, максимум пристосоване до зручного проживання людей не без допомоги високих технологій.

Система «розумний будинок» вміє розпізнавати ті чи інші конкретні ситуації, що відбуваються на території будівлі, і реагувати на них відповідним чином за допомогою вироблених заздалегідь алгоритмів. Це означає, що людина, яка замовила послуги електрика в Одесі має можливість одній тільки командою задати бажану обстановку і отримати її завдяки автоматиці, яка (відповідно до внутрішніх і зовнішніх умов) задає і тут же відстежує режими роботи всієї інженерної системи і електроприладів.

Виходить, що будинок сам налаштовує роботу системи відповідно до бажання власника, погодою, зовнішньої освітленістю і т.д., таким способом забезпечуючи комфортний стан всередині будинку. Принцип роботи подібних систем полягає в сукупній роботі електротехнічного обладнання і систем мультимедіа, об'єднаних в єдиний проект електропостачання.